Translate

2015. december 19., szombat

Házi szaloncukor




Elkészültek az idei szaloncukrok , amitől nagyon boldog vagyok.
Az izük nem tolakodó , szinte etetik magukat . Készült marcipános, erdei gyümölcsös marcipános,
 diós áfonyás, kókuszos áfonyás.

Diós áfonyás recept 100g darált keksz
                                 150g darált dió
                                 3 tk. kanál aszalt áfonya kicsikbe darabolva
                                 barack lekvár kb. 1 kanál

A hozzávalokat összegyúrjuk ,a maszából szaloncukrokat formázunk.
Temperált étcsokiba forgatjuk öket, kb. 200 g-ra lesz  szükségünk.

Kókuszos szaloncukor ugyanazzal az eljárással készült, mint a diós, csak itt annyi lekvárt használunk,
amennyit felvesz.






                                 
  Marcipános szaloncukor recept    200 g  darált mandula
                                                        50g narancsos cukor
                                                         30g porcukor
                                                    víz , annyi amennyivel formálható masszát                   gyúrunk.                                      
     Kedvünkre ízesíthetjük ezt a variációt is .
 Édes napokat, jó készülődést kívánok!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése