Elkészültek az idei szaloncukrok , amitől nagyon boldog vagyok.
Az izük nem tolakodó , szinte etetik magukat . Készült marcipános, erdei gyümölcsös marcipános,
diós áfonyás, kókuszos áfonyás.
Diós áfonyás recept 100g darált keksz
150g darált dió
3 tk. kanál aszalt áfonya kicsikbe darabolva
barack lekvár kb. 1 kanál
A hozzávalokat összegyúrjuk ,a maszából szaloncukrokat formázunk.
Temperált étcsokiba forgatjuk öket, kb. 200 g-ra lesz szükségünk.
Kókuszos szaloncukor ugyanazzal az eljárással készült, mint a diós, csak itt annyi lekvárt használunk,
amennyit felvesz.
Marcipános szaloncukor recept 200 g darált mandula
50g narancsos cukor
30g porcukor
víz , annyi amennyivel formálható masszát gyúrunk.
Kedvünkre ízesíthetjük ezt a variációt is .Édes napokat, jó készülődést kívánok!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése