Translate

2015. november 26., csütörtök

Mandarin krémes tarte, mézeskalács porral


 
Ez a süti kicsit karácsonyi ízvilágot tartalmaz. A tészta roppanósan omlik , a mandarin krém
lágy, visszafogott, és a mézeskalács por gyengén megkoronázva veszi körbe a kosárkánkat.
Féladagot készítettem , mert a 20 hetes kisfiam ennyit engedélyezett :)
 
 
A  tészta recept a következő :

250 g liszt
 
125g vaj
 
1 evőkanál porcukor
 
pici só
1 evőkanál mézeskalács por
tejszín amenyit a tészta felvsz   ( kb. 25- 30 ml ) .       

Az alapanyagokat összegyúrjuk, folpackba csomagolva hütőbe tesszük.


Addig elkészítjük a krémet :

6 mandarin kicsavart leve

3nagy tojás
120g cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő

Gőz fölött, állandó keverés, mellett sűrűre fözzük.( másfélszeres adag kell ennyi tésztához.) 
a tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tarte formákat, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőbe 180 fokon kb.10 perc alatt megsütjük.
A tarte formákat hülése után, olvasztott fehércsokival kikenjük, majd beletöltjük
a mandarin krémet .Meghintjük mézeskalácsporral, majd díszitjük friss gyümölccsel.
 
 
 
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése